Et hjem skal være er et varmt og trygt sted å være, hvor trematerialer skaper god følelse og ro. Tre er et svært sympatisk og varmt materiale.

Ved prosjektering av dette huset så jeg for meg en tomt som er større enn vanlig.

Fra husets inngang på gatesiden starter det en lang korridor hvor boligrommene ligger på solsiden og tekniske rom samt birom på den andre siden. Romkapasitet eller gulvareal på skyggesiden kan økes etter huseierens behov.

En korridor leder deg til allrommet eller stuen som er knyttet til et åpent, men lett sonedelt kjøkken og spisestue.

Mellom kjøkken og spisestue ligger det badstuavdeling, som er imaginært knyttet til treningsrommet på den andre siden av gangen.

Lengden av korridoren kan varieres i henhold til huseierens ønsker og behov. Korridorens lengde kan økes eller reduseres i henhold til ønsket antall rom og gulvareal. På samme måte er det mulig å endre størrelsen på stue og kjøkken: huset blir enten lengre eller kortere.

Hvis man i planløsningen for et enetasjes hus legger til en trapp på slutten av korridoren, kan man lage en delvis andreetasje med soverom, balkong og takterrasse. Kapasiteten på andreetasje kan endres i henhold til nødvendig gulvareal og eierens ønsker.

Soverom mot solsiden, badstu, kjøkken og stue kan åpnes mot terassene som er med og uten tak, Terrassene gjør dette huset unikt og godt å leve i.

Terrassenes utforming og møbler får en ekstra touch av landskapet utenfor. Trær, busker og grønne planter forener seg med terrassen og som kan strekke seg helt til husveggen hvis de er plantet i kassene langs terrassegulvet. Form og dimensjoner for bassenget som er planlagt på terrassen, kan endres i henhold til eierens ønsker og aktuell bassengteknologi.

På andre siden av ytterveggen bak peisen i stuen, ligger det en overbygd terrasse med utepeis.

Tømmerhusets tak er dekket med mørkegrå og glatt platemetall og i hovedkapasiteten har ensidig helling. Hellingens øverste kant er formet som en brystning og nederste kant som takskjegg med åpne taksperrer.

Brystningskanten og delvis ytterveggens overflate ovenfor vinduene, er dekket med trelekter i samme rytme med gitterveggene og balkongenes rekkverk.

De karakteristiske hjørnene til tømmerveggene er blitt skåret av og dekket med brede kledningsbord. Listverkene rundt vinduer og dører er også laget av brede og tykke planker.

Husets tekniske rom og carportene på korridorens skyggeside er utvendig behandlet med steinkledning.

Svarte teglstein med svarte fuger passer fint ved siden av fasadenes grafittgråe trevirke.

Vindusglassene har grå betoning og grafittgrå rammer.

Husets ytterdør har grått glass og et langt rørhåndtak.

Utetrappen foran ytterdøren er dekket med granittstein med forbrent overflate.

Fortauet foran huset er laget av vekselvis grå og svarte firkantede gatestein som er lagt i striper.

Signe Olop

Signe Olop