For å kunne tilpasse huset i forskjellige omgivelser har vi skapt et hus med lagdelt fasade. Dette husets utseende kan enkelt varieres med bruk av flere materialer i utvendig ikke-bærende sjikt.

Huset har visuelle egenskaper til to motsatte hustyper: utvendig kledning av er denne minimalistiske boligen er laget av lyse finerplater, men tilbaketrekkende bærevegger er bygget av limtretømmer med samme arbeidsteknikker som for klassiske tømmerbygg.

Dette huset er en enebolig, som består av to forskjellige deler: enetasjes badstuavdeling og toetasjes boligdel. Prosjektløsningen er fleksibel: huset kan plasseres på svært forskjellige tomter uten å miste hovedidé og kvalitet ved å snu og speile huset. Inngangspartiet deler huset i to tydelig begrensede deler slik at badstu, boligrom og gjesterom kan brukes samtidig uten at deres funksjoner forstyrrer hverandre.

Fasaden mot nord er mer lukket for å forminske varmetap gjennom glassfeltene. Fasaden mot syd i gårdssiden er mer åpen til omgivelsene. Store glassfelter, balkonger og terrasser gjør det mulig å nyte naturlig dagslys og utsikt i ulike retninger året rundt.

Martin Kinks
Martin Kinks