Huset med vinger!
Hovedideen bak prosjektet er å følge de lange tradisjonene for tømmerhusarkitektur, og tilby samtidig mer moderne estetiske linjer, som er i samsvar med behovene av moderne mennesker. Et hus, der tradisjoner er forent med moderne arkitektur passer godt inn i forskjellige miljøer.

Trehuset er basert på en enhet på 3 × 5,4 m. En slik løsning gjør det mulig å tilpasse husets kapasitet eller romfordeling i henhold til beboernes ønsker, uten å miste husets hovedidé.

Joel Koppeli maja

Det planlagte huset er egnet til en familie på 4–6 medlemmer. Huset er delt i tre soner: i den høyre vingen finnes det soverom og i den venstre vingen birom, i midten finnes det en romslig stue med kjøkken og spisestue.

Det er stuen som er husets hjerte. Stor takhøyde og store glassvinduer skaper en luftig følelse og byr på imponerende utsikt i tilfelle av vakre omgivelser. Stuen kan åpnes mot en privat terrasse, som er beskyttet av selve huset på to sider. Himlingen i rommet flyter smidig helt til takskjegget, som bryter enda bedre grensene mellom inn- og utvendig areal. Den åpne peisen midt i stuen deler rommet i ulike soner og skaper en koselig hjemmefølelse.

Den beste løsningen hadde vært hvis husets langside er rettet mot syd eller nord. Det fremspringende taket beskytter stuen mot direkte og overflødig sollys om sommeren, samtidig som om vinteren gir solen passiv energi gjennom de store vinduene.

Både inne og ute er det blitt brukt naturlige og verdige materialer som tømmerstokker, limtre, stein og stål.

Tilleggsinformasjon: www.kuuarhitektid.ee.

arhitekt Joel Kopli

The house has got wings!