Ønsker du å bygge et hjem som er like unik og egenartet som deg selv, har vi gleden til å tilby vår hjelp i den innviklede, men samtidig spennende prosessen.

Personlig tilpasning er viktig og noe vi fokuserer mye på når vi har hjelper kunder å skape sine unike hjem over hele verden.

Våre erfaringer har bidratt til å forstå hvilke tjenester folk har behov for ved bygging av et hjem. Derfor tilbyr vi kundene våre en helhetsløsning hvor vi bidrar med vår kunnskap og erfaringer helt fra idé til ferdigbygget hus.

Prosjektering

Selv om Finnlog tilbyr mange store, middelstore eller mindre tømmerhus og ferdighus, er disse ofte bare et utgangpunkt som våre arkitekter bygger videre på for å komme frem til en løsning som passer kunden. Vi tar utgangspunkt i husets plassering på tomten, solens gang, skogens skygge, refleksjon fra vannet og selvfølgelig familiens ønsker uten at det koster noe ekstra. Den tekniske konstruksjonen på huset produseres på produksjonsfabrikken i Finnland, uavhengig av hvilket hus du velger. Prisen kan kun øke på grunn av tilleggsmaterialer eller spesialelementer.

Vi tar hensyn til kundens behov og ønsker, tomten og omgivelsene rundt, og dette er grunnen til at det ikke finnes to helt identiske tømmerhus av limtre eller ferdighus fra Finnlog.

Ved utarbeidelse av husprosjekter har vi et hovedprinsipp: sett pris på det klassiske, men tenk originalt. Limtre er et moderne byggemateriale som gir muligheter til å skape helt nye og innovative løsninger. Et tømmerhus eller ferdighus av limtre passer til ulike boligområder – alt fra fra et privat skogholt ved havet til en tomt i bystrøk.

Å prosjektere husbyggingen sammen med et byggefirma er lønnsomt både til kunde og entreprenør siden prosessen tar mindre tid og ansvarskjeden ikke er for lang.

Limtre som byggemateriale

Vi mennesker har brukt treverk som byggemateriale i mange årtusener. Et miljøbevisst menneske vet å sette pris på limtreets fordeler som materiale. Dette er et stabilt tømmer som er limt sammen av seks trestykker og som på grunn av grundig sortering av råmaterialene og innovativ limeteknologi, ikke får noen sprekker eller senkningeri huset. En tømmervegg av limtre gir naturlig fuktighetsregulering, noe som er helt unikt og noe andre leverandører og produkter ikke tilbyr. Når vi sier at tømmeret puster, betyr det nettopp regulering av fuktighet, og ikke at luften beveger seg mellom tømmeret slik at huset taper varme. Et godt montert tømmerhus er lufttett og varmeholdende. Dette kan bevises gjennom termografiske målinger som er gjennomført i våre hus og som måler husets varmeholdenhet og lufttetthet. For helårshus bruker vi massivt limtømmer tømmer av limtre. Vi er stolte av de fantastiske produktene, den unike kvaliteten og ikke minst den lange erfaringen vi i Finnlog tilbyr. Derfor gir vi 10 års fabrikkgaranti på bærekonstruksjoner av tre.

Byggearbeid

For å bygge et godt kvalitetshus trenger byggeprosjektet kompetente fagarbeidere. Vi forsøker å være mest mulig fleksible i våre byggetjenester og tilbyr byggetjenester som ulike faser.

Utvendig løsning inneholder som regel montasje av husets yttervegger, åpningsfyllinger og tak. Denne løsningen passer til folk som har kunnskap, tid og ønske til å delta selv i planlegging av byggeprosessen og på denne måten redusere litt på utgiftene eller dele de over en lengre periode.

Helhetsløsning inneholder alt arbeid som skal utføres for å ferdigstille huset. På denne listen finnes det som regel bygging av utvendige kommunikasjoner, fundamentarbeid, snekkerarbeid, innvendige kommunikasjoner, finnpussarbeid og mye annet som er nødvendig før ferdigstillelse. Velger man helhetsløsningen har kunden bruke tid på planlegge flytting og la fagfolk ta seg av alt med huset.

Vi ønsker å få tilbakemelding fra kunder etter noen år slik at vi kan se om hjemmet ble nøyaktig det som var planlagt. Finnlog er en solid og erfaren leverandør som skal videreføre gode byggetradisjoner av moderne tømmerhus og ferdighus av limtre inn i fremtiden.

Utgivelsesinfo:
Oma Kodu (2009)