Fra vinduet på sommerhuset som er bygget i en stille vik i Pärnu fylke, rett ved grensen til Latvia, ser man solnedgangen glitre i havet gjennom en vakker bjørkelund. 

Med hjelp av interiørarkitekt Airita Aim ble tømmerhuset et moderne sommerhus i vakre omgivelser. De finske huseierne fant den ideelle tomten og valgte å bygge drømmehytta med hjelp av en estisk venn. Da de fjernet buskaset mot havet stod det igjen en vakker og skjør lund med bjørketrær, og huset som ligger gpdt skjult for forbipasserende ligger åpent ut mot havet og solen.  

Første etasje består av en stue med åpent kjøkken som strekker seg gjennom to etasjer, og et soverom med stort baderom og badstu, hvor man kan gå direkte ut til terrassen på havsiden. Det som fanger blikket i stuen er uten tvil en XXXL lysekrone med gafler-skjeer over spisebordet. Blant møblene i stuen dominerer de italienske produsentene Calligari og Corinto, stoler og sofabord fra Palazzo og en sofa av spansk opprinnelse. Ved valg av møbler, belysning og serviser foretrakk designeren europeiske høykvalitetsmerker, men alle kunstverk og tepper i sommerhuset er av estisk opprinnelse.

Brun, gullfarget og blått

Tømmerveggene gav en varm føring på sommerhusets fargeutvalg. Ved siden av rom i gyldenbrune farger, skinner baderommene i blåfarger som lyse badepunkter med keramiske fliser fra Interstudio. Tregulv gav ekstra brunfarger. De vakre tredørene som opprinnelig var dekket med lak, fikk fjernet lakken før de ble satt på plass. Veggen under trappen som leder til andre etasje, ble malt med en varm gullfarge. Høye ShiShi-trær ved siden av terrassedøren gir en varm sommerfølelse i huset.

Et perfekt hjem for å gå barbeint

Sommerhusets varme gulv og plenen som starter ved terrassen og går helt fram til havet, inviterer til å kaste skoene og gå barbeint. På det naturlig varme tregulvet foran sofaen ligger det et hvitt og mykt Valley teppe og gulvet i kjøkkenkroken har et varmt korkgulv. Også baderomsgulv er alltid behagelig varmt når eierne ankommer huset. Dette er et smart hus med et fjernstyrbart el.system. På denne måten kan man sette på badstuovnen på sommerhuset på frergen til Tallinn.

Et gjestfritt hus

Ved bygging av både badstu, kjøkken og baderom og valg av innredning, ble det tatt hensyn til at det kunne være flere gjester der samtidig. Kjøleskapet på kjøkkenet er stort nok til å fylle opp for mat foe en uke og hyllene i vinskapet er aldri tomme. Også badstuen er romslig nok til flere gjester. Husets andre etasje er tiltenkt gjester med to komfortable soverom og et stort baderom.

Koselig uteliv

På sommeren er det perfekt å være mye ute og i dette sommerhuset har uteområdene vært like viktige som innerommene. Ute er det et separat og romslig kjøkken med utespisestue under tak som gir god beskyttelse mot sommerregnet. På den store terrassne er det nok plass til spisebord og solstoler fra Cane-line serien, og utebassenget står for øyeblikket umontert. Fra huset går det en gangsti som leder gjennom de hvite bjørketrærne til en fin hvit badestrand. Duse augustnetter lyses opp med spennende Flos utelys fra Hektor Light.

Ilmumisandmed:
tidsskriftet Diivan