Liina Randpere som har alltid en positiv holdning nyter livet med sin familie i et laftehus fra Finnlog siden 2017. Vi ba Liina til å beskrive historien bak byggingen av huset:

liina_v

Liina Randpere

 

Livet i et laftehus er bare så trivelig. Alle som besøker oss sier også at her i midten av naturen er virkelig koselig.

For oss var det klart helt fra begynnelsen at vi skal bygge et trehus, fordi dette er et varmt materiale og passer godt inn i landsbymiljøet. Ideen om å bygge et laftehus kom fra en venninne, som hadde en stund siden flyttet inn i et laftehus fra Finnlog. Jeg var på besøk hos henne og likte virkelig husets utforming, og den koselige og varme hjemmefølelsen som oppstod i dette huset. Og slik bestemte vi oss.

Det var korrekt pristilbud som ble avgjørende

Vi bestemte oss for Finnlog etter å ha hentet pristilbud fra flere forskjellige selskaper. I pristilbudet fra Finnlog var alle detaljer forklart klart og tydelig. I tilbudet fra et konkurrerende selskap var det mye som manglet, noe som man forutsetter at byggeselskapet har ansvar for. For eksempel transport av tømmerstokkene til byggeplassen og lossing av disse.

Når vi selv ringte til selskapet til slutt for å finne ut hvor mye vår boligbygging egentlig kom til å koste, fikk vi svar at vi skulle multiplisere prisen med to. Jeg mener at dette er luring av kunden. Med Finnlog var alt så enkelt og klart, og de har virkelig hyggelig kundeservice. Det var årsaken til at vi valgte Finnlog.

Hele prosessen var veldig praktisk

Planlegging og bygging gikk bra hos oss. Vi hadde svært trivelig samarbeid med Finnlog, og de var så hyggelig imøtekommende. Vi ønsket å ordne mye selv med huset. Det er så fint at hvis du ønsker å gjøre et eller annet selv, gir Finnlog deg frie hender – dette er slett ikke selvforståelig hos alle selskaper. Og man ikke gidder å orde noe selv, har du mulighet til å bestille alt hos Finnlog, dette er veldig praktisk. Samtidig vil jeg anbefale alle, som har litt vilje, organisere noen byggevarer også på egen hånd, fordi på denne måten er det mulig å spare penger.

Hvis jeg nå tenker på hele prosessen, hadde det vært godt å tenke og drøfte gjennom alt enda mer nøyaktig med min samboer, slik at ingenting skulle bli glemt. Nå vet jeg at hvis jeg skulle bygge enda et nytt hus, ville jeg skrive alle viktige emner på egne ark, for eksempel støpsler, brytere, vinduer-dører. På denne måten er det enklere å følge hele prosessen, og alt blir tenkt gjennom. Det har jeg faktisk lært.

Kundedag var en vel verdt opplevelse

I vårt splitter nye hjem ble det også avholdt Finnlog kundedag. Jeg anbefaler alle Finnlog kunder å gi lov til å avholde en kundedag hos seg. Selv om du ikke er forpliktet til å gjøre noe som helst for dette hjemme hos deg, er egentlig jeg og min mann, og trolig halvparten av estere slike, at hvis du vet at noen kommer på besøk, rydder du hele huset for best mulig inntrykk. I løpet av uken før kundedag klarte vi å gjøre så mange ting at det er bare utrolig. Alle disse små tingene som listverk og noen ledninger, som vanligvis utføres mye senere, alt ble fullført. Kundedag var ypperlig motivasjon.

 

Vi liker svært godt vårt husprosjekt, og vi stortrives her. Vi anbefaler Finnlog uten tvil også til andre – takk til våre anbefalinger har også våre venner nylig oppført et Finnlog laftehus.