Et hus med sjel

Radiologen T. R. har bygget et tømmerhus som ønsker alle gjester varmt velkommen. Dette er et hus med sjel, sier T.R..

Vi gikk gjennom flere ulike typer  tømmerhus, som f. eks. rundlaft, men bestemte oss for at vi ønsket et tømmerhus av limtre. Det var kun Finnlog som tilbød denne teknologien. Og siden Finnlog benytter tømmer produsert i Finland som har en lang og unik erfaring innen denne bransjen, bestemte vi oss for å gå for de, forklarer T. R. om hvorfor de valgte et tømmerhus av limtre fra Finnlog.

Spesielle arbeider i et spesielt hus

Huset ligger på tomten til gården til T. R.’s foreldre. Rundt det nye Finnlog sommerhuset av limtømmer ligger det gamle gårdsbygninger, noe som fremhever det nye byggets friske utseende. Tømmerhuset er virkelig fint og takk til en oppfinnsom løsning ved prosjektering, fikk huset en kjeller. På denne måten er huset meget lavt på den ene siden, men høyt og romslig på den andre siden. Fra husets kvistværelse har man god utsikt takket være skråningen under. De store balkongene er et godt sted til å samle egne tanker og se utover den vakre gården. Fra balkongene har man også god utsikt til de fargerike bikubene.

I kjelleren er det et verksted, noe ganske unikt som man neppe finner i andre steder. T.R.’s foreldre som bor i huset daglig, driver med rosverdig arbeid. T.R.’s mor lager folkedrakter av 100 % håndarbeid, til og garnfargingen blir gjort for hånd. I etasjen hvor det på husplanen egentlig står billiard- og hvilerom, står det nå et klesstativ som er fylt med fargerike og utrolig vakre plagg. Verkstedet er et velkjent sted til alle som setter pris på folkedrakter, et sted der alt er ekte håndarbeid.

“Siden vi hadde god tid til husbygging var hele byggeprosessen rolig og vi hadde mulighet å korrigere ting som dukket opp underveis. Jeg er godt fornøyd med det endelige resultatet og hvis vi skulle ønske å endre noe etterhvert, kan Finnlog alltid hjelpe oss,” skryter T. R. av selskapet. Moren legger til: “Vi var på plass mens byggearbeid foregikk. Der var ingenting å klage over, de hadde full kontroll på byggeprosjektet og ingen måtte passe på arbeiderne.”

Det tok hele tre år før huset stod ferdig og huset er til stor glede ifor hele familien i dag – 150 kvadrater er nok til barna og passer godt som et feriehus. Barna setter særdeles stor pris på trappen som bøyer seg gjennom tre etasjer. De er også veldig fornøyde med innebalkongen.

Takk til en del kompromisser fra begge partene, står huset ferdig og T.R. er fornøyd med de fleksible løsningene Finnlog har kommet med. Og selvfølgelig var det gode referanser avgjørende når de skulle velge leverandør. En av T. R.’s tidligere studiekamerater hadde også skaffet seg et Finnlog tømmerhus av limtre og var veldig fornøyd med resultatet. Gode rykter sprer seg fort.