Jeg liker treets varme og koselige miljø

Familien til S. R. har bodd i et Finnlog tømmerhus siden 2008.  “Vi hadde aldri planer om å bygge et steinhus – vår tomt ligger inne i skogen og der passet det best med en enebolig av tre og valget ble et tømmerhus av limtre,“  sier S. R..

Familiens seks medlemmer, hvorto er store hunder, er så langt meget fornøyde med livsforandringen. Dette gjelder selvfølgelig spesielt for hundene – i stedet for byens steinlandskap, har de nå en hel skog til disposisjon. Og barna har egne rom. “Tidligere bodde vi i en leilighet på 70 kvadrat og da vi flyttet til huset følte vi at vi plutselig hadde enorm  plass,“ smiler Sander.

“Mens vi tilpasset et standardprosjekt til vår tomt og himmelretningene, var det mange detaljer som vi ikke klarte til å forutse. Finnlog’s arkitekt endret prosjektet uten noen som helst problemer, akkurat som vi ønsket det. Det finnes et par ting som vi hadde løst annerledes i dag, men dette er ikke Finnlog`s skyld,det var vi som tok feil. Vi mennesker er jo aldri helt fornøyde og jeg mener dette er noe som skaper drivkraft,“ ler S.R. Men dette er også det eneste de har å utsette på huset.

Til tross for små uhell

S. R. ble anbefalt Finnlog av en byggearbeider som pusset opp familiens leilighet i byen: “Det finnes mange byggespekulanter i byggemarkedet. Vi hadde planer om å bygge et hus og drev med rekognosering. Byggearbeideren delte sine erfaringer med Finnlog som et pålitelig selskap og produsent av flotte kvalitetshus. Denne positive omtalen ga oss lyst til å finne ut mer.“ Gode erfaringer er jo det beste rådet, og bedre enn hvilken som helst betalt reklame.

“Alt som gikk litt feil under bygginger, ble rettet opp uten problemer. En byggeprosess som dette krever sterke nerver hos alle. Og til tross for små uhell underveis, fikk vi et godt hus og i denne sammenheng er Finnlog et meget pålitelig selskap, “ roser S. R..

Familien nyter livet i tømmerhus

S. R. mener at det eneste ubehaget med å bo i en enebolig er at man må kjøre mer bil. Men skog og vakre omgivelser kompenserer for dette.

Selv om det sies at tømmerhus krever regelmessig vedlikehold også etter mange år, har S.R.-familien ikke opplevd dette ennå. “I løpet av de årene vi har bodd her, har huset ikke krevd noen slags vedlikehold – huset fikk nok tid til grundig tørking og senking under tyngden av taket før vi flyttet inn. En luftvarmepumpe fjernet fuktigheten i huset veldig effektivt.“

Når man spør S. R. hva han liker best ved huset, svarer han følgende: “Det er faktisk ikke direkte knyttet til huset. Jeg liker trevirke og dette materialets varme og koselighet. Jeg liker å bo i et tømmerhus. Men mest av alt nyter jeg morningene når barna fortsatt sove og det knitrer i peisen og TV’n er av. Når alt er stille og rolig. Jeg elsker et rolig miljø og det har jeg fått i dette huset.“