Mitt hjem er varmt og koselig!

J. I. ønsket seg et bondeaktig og mest mulig naturlig hjem. Et tømmerhus av limtre passet godt. Alt han måtte gjøre var å samle informasjon på internett.

“Finnlog’s navn ble ofte nevnt i diverse internettforum som handlet om tømmerhus. Selskapet fikk mye ros og det samme gjaldt kvaliteten på husene. Vi sjekket også Finnlog’s hjemmeside og bestemte oss på grunnlag av de bildene vi så på nettsiden. Selv om Finnlog ikke er billigst, var vi sikre på at vi hadde valgt riktig,“ forteller J.I. Familien syntes heller ikke det var nødvendig å kikke på andre ferdighus siden inntrykket av Finnlog og selskapets kvaliteter og referanser var så overbevisende. Og familien ble ikke skuffet.

Etter vi hadde opprettet kontakt med firma gikk alt på skinner.

Hadde et bestemt ønske om nærhet til naturen

J.I. sier at byggearbeidene på den naturvakre tomten  gikk uten større uhell. Mindre problemer som oppstod ble rettet opp ved første vedlikehold. “Vi er meget fornøyde med huset. Nå har vi bodd her i nesten ett år og har ikke opplevd noen overraskelser,“ sier J.I. Denne tobarnsfamilien kan bekymringsløst nyte sitt koselige og stille liv i nærheten av naturen.

J. I. sier de var tydelige i sine ønsker: “Vi er en barnefamilie, men det er ikke bare derfor vi ønsket oss et hjem av mest mulig naturlige materialer. Det er like mye for oss selv. Vi ønsket oss vegger som ikke var dekket med gipsplater og vi ønsket å unngå store malte overflater. I dag ligger vårt vakre og koselige trepreget hjem fint til midt i naturen. Vi liker oss meget godt her.“

Inne er veggene behandlet med beis som ikke dekker over treverkets vakre krøllete mønster i huset.

Når J. I. skal gi en kort beskrivelse av huset sitt nevner han kun et par ord: “Dette er et godt og koselig hus med god luft. Og hjemlig. Oppvarmingen bygger også på trevirke. På kjøkkenet er det vedovn, kamin i stuen og sentral oppvarming er også trebasert. Derfor har vi virkelig god luft inne.“

Byggebrigaden var på høyt nivå

“Vi var mer krevende kunder enn folk flest. Med Finnlog klarte seg veldig bra. I tillegg hadde vi løpende overvåkning på byggeplassen siden mine foreldre bor like i nærheten og kona flyttet inn der tidlig i byggefasen“, forteller J.I.

Som sagt tidligere ble alle småproblemer som oppstod i byggeprosessen rettet opp allerede ved første vedlikehold. Hos Finnlog er husets vedlikehold også byggearbeidernes ansvar, noe som følger med på kjøpet av en såkalt huspakke. Byggearbeiderne ser etter mulige senkninger, justerer og lodder ved behov for støttebjelker, kontrollerer åpninger ved vinduer og dører, og justerer på plass strammelekter. Det er vanlig at det skjer forandringer i trehus i løpet av de første årene på grunn av værforholdene og slik er det også med tømmerhus av limtre. Huset svulmer i fuktige omgivelser og tørker i solen. Senere behøver huset ikke noe spesielt vedlikehold.

“Jeg har vært med på byggeprosjekter tidligere med ulike erfaringer, men har kun positive erfaringer med Finnlog’s brigade av byggearbeidere. Jeg tror nok at de hadde levert samme kvalitet også hvis vi ikke hadde vært på plass i løpet av byggeprosessen.“