Et vellykket valg!

Når Aivar forteller om sin hytte, sparer han ikke på ros.

Hvis man ber Aivar om å finne tre ord som beskriver hvordan hytta hans smelter sammen med naturen, svarer han med fem ord: Suksessfullt prosjekt. Suksessfull utførelse. Tilfredshet.

En deilig strandlinje, en liten og godt vedlikeholdt landsby og et velfungerende nabotilsyn, er stikkord som begrunner valget av tomten i dag.
Denne lille landsbyen er full av karateristiske tømmerhus. Rett ved siden av hytta til Aivar og hans familie, står det noen flotte hus som er laget av rundtømmer og med stråtak. En tømmerhytta av limtre fremstår som ganske annerledes enn disse husene. Dette sommerhuset har et klassisk moderne utseende, men hytteprosjektet er ikke ordinært – det trekantede sommerhuset ser diskré ut hvis man ser fra gaten, men fra den andre siden åpner det seg mot havet og er et moderne hus med koselig terrasse, store vinduer og mye lys.

“Det er sant, alt var vellykket,” sier Aivar. Han er svært fornøyd, selv på dystre vinterdager, når han retter blikket fra terrassen mot havet.

Liten utvendig, men innvendig?

At hytta skulle bli akkurat som den er i dag, hadde Aivar planlagt nøye i forkant. Når tankene ble til handlinger, var det bare å tegne drømmene på et papirark. Heldigvis var Finnlog med på alt som stod i spesialprosjektet. Og dette var ikke et enkelt prosjekt. Ingen av husene i deres kataloger likner på denne hytta.

“Det var et innviklet prosjekt, men de klarte det”, sier A.S som bare har gode ord å si om Finnlog.

Et sommerhus skal ikke nødvendigvis være noe enormt stort. Dette huset som er kompakt og koselig fra utsiden, er romslig og luftig på innsiden. Ekstra romslighet er oppnådd takket være husets høyde, og huset er heller ikke fyllt med for mange skillevegger. De store gulv-til-tak vinduer mot sjøsiden har stor effekt – til dels virker det som om det vokser furutrær i stuen. Nøye utvalgte og naturlige finpussmaterialer, gir huset ekstra verdighet og et koselig preg. En liten kjøkkenkrok, private soverom, en koselig badstu og rommene i andre etasje med åpen balkong er tilstrekkelig store for å oppfylle behovene til Aivars familie på fem. Ferievanene deres krever heller ikke gigantiske innerom. Aivar slapper best av ved å klippe plenen og ordne ting i hagen. Og der har han mye plass.

Fra tømmerhus til Finnlog

Et tømmerhus passer fint ved strandkanten. Men hvorfor Finnlog, når det finnes flere andre tilbud på markedet?

“Jeg stoler på finsk kvalitet med gamle byggetradisjoner og bedre tømmervirke, og dette var avgjørende faktorer som fikk meg til å velge Finnlog,” sier Aivar. “Når jeg hadde satt disse kriteriene, var ikke så mange andre å velge mellom.”

Han har heller ikke noe negativt å si om selskapets arbeidsstil: Alt fungerte plettfritt. Det var heller jeg som var for treig – først var det fundamentet som tok lenger tid, deretter klarte vi ikke bestemme oss for husets fargevalg. Jeg hadde en rekke med malingsbøtter her foran huset og til slutt fant vi det som føltes riktig.

Under nedgangstidene på eiendomsmarkedet, var det flere som drev med byggevirksomhet uten å ha noe særlig erfaring med hva de gjorde, men Finnlog hadde full kontroll fra start til slutt. Og fremtiden bringer snart et nytt byggeprosjekt: familien har planlagt å bygge ett nytt vakkert tømmerhus på samme tomt. Og Aivar vet hvem han skal kontakte.

“Det virket som om Finnlog og deres byggearbeidere var stolte av den jobben de gjorde og at de likte jobben sin,” sier han. Dette må til for å få gode resultater.