Hvorfor bør du velge å bygge et tømmerhus av limtre?

Alar Anton, daglig leder i Finnlog svarer: “Et miljøvennlig og naturlig levemiljø er et fantastisk grunnlag for et godt hjem. I vår huskatalog kan du se våre moderne tømmerhus med mennesker som bruker husene og naturen rundt. Vi tilbyr miljøvennlige og gode hjem hvor du kan børste av deg bystøv og hverdagsstøy, og glede deg over naturen mens du lader opp til en ny dag”

Det finnes mange ulike typer av tømmerhus. Et arkaisk, håndlaftet hus, hvor du ser sprekker i tømmeret og spor etter øksen, passer til en som vil meditere i skogen. Freste tømmerhus ser du mer av også i bebygde områder. For et tømmerhus av limtre, som er det mest moderne og innovative innen tømmerhus, er den beste beliggenheten et forstadsmiljø: du er midt i naturen med den ene foten, men har likevel en kort vei til kontoret i sentrum for å få ting gjort. Et tømmerhus av limtre er et solid og godt valg.

Renommé

Tømmerhus er i vinden og det er stadig flere som velger et moderne ferdighus av limtre. Det finnes mange muligheter og våre finske leverandører av limtre har over 35 års erfaring med å jobbe med dette materialet. Det skaper høy tillit og et godt rennome i markedet. Et moderne tømmerhus av limtre er solid, miljøvennlig og tilbyr et godt levemiljø.

 

Fordeler

Et miljøbevisst menneske vet å sette pris på limtreets fordeler som materiale. Dette er et stabilt tømmer som er limt sammen av seks trestykker. Gjennom grundig sortering av råmateriale og limeteknologi, oppstår det ingen sprekker og huset senker nesten ikke. Ferdighus av limtre tilbyr en eksklusiv eleganse – det rette tømmeret og den rene overflaten uten sprekker, skaper et moderne og varig resultat.

Limtre er et naturprodukt og et tømmerhus av limtre har naturlig fordel som overgår alle andre materialer – naturlig fuktighetsregulering. Hvis man sier at tømmeret puster, betyr det nettopp regulering av fuktighet, ikke en situasjon der luften beveger seg mellom tømmeret og bidrar til stort energiforbruk. Et godt tømmerhus er montert tett sammen i helhet.

 

Inneklima

På grunn av klimaendringer stilles det stadig strengere krav til isolasjon av varme når du skal bygge hus. Tømmerveggens egen isolasjon av varme er i seg selv kanskje ikke like god som de andre veggkonstruksjoner, som har et ullsjikt som isolerer både kulde og varme, men tømmerveggen har egenskaper som jevner ut forskjellene. I Norden er det naturlig med store temperaturendringer og et et hus med ullisolasjon må i tillegg ha et effektivt ventilasjons- og kjølingssystem som ikke er billig. Et tømmerhus har massive vegger som lagrer og avgir både varme og kulde som sikrer et jevnere inneklima. Og når solen varmer veggene blir solvarmen akkumulert i tømmeret og utgifter på husets oppvarming blir mindre.

Isolasjon av varme garanteres ikke bare av veggmateriale, men av hele huset som er bygget av limtre. Vanligvis forsvinner 25 % av varmen gjennom takhimlingen, 30 % gjennom vinduer og dører, 25 % gjennom vegger og 20 % gjennom gulv. Ved bygging av egne hus kompenserer Finnlog varmetap gjennom vegger med 350–450 mm isolasjon på taket og 150–200 mm isolasjon under gulv. Fem ulike Finnlog hus (150–170 m2) ble målt gjennom fem år og det viste at gjennomsnittlig energibehov var 150–170 KW/m2.

Beliggenhet og arkitektur

Et tømmerhus av limtre kan variere i utseende som alle andre hustyper. Tømmerhusets egnethet i ditt bymiljø er bestemt av kommunens eller byens helhetsplanering og prosjekteringsvilkår. Hvis det er tillatt å bygge trehus i et område, kan man også bygge ferdighus av limtømmer.

I de fleste tilfeller er det mulig å tilpasse ditt husprosjekt med nærmiljøet. Et mer fasjonabelt utseende oppnås ved å skjære av utstikkende krysshjørner og dekking med hjørnelister. På denne måten ser et tømmerhus utvendig ut som et vakkert hus som er dekket med brede kledningsplanker, og pyntet med store uttrykksfulle vinduer (ut- eller innad slående), terrasser ol. Du kan også velge en veksling mellom horisontal- og vertikalkleding og tømmervegg eller annet materiale for et moderne uttrykk.

Spesialløsninger

Selv om Finnlog kataloger har mange store, middelstore eller mindre ferdighushus å velge mellom, er disse i de fleste tilfeller bare et utgangpunkt, som våre arkitekter bygger videre på for å komme fram til en løsning som passer kundens behov og ønsker. Avhengig av husets plassering på tomten, solens gang, skogens skygge, naturen rundt og selvfølgelig familiens ønsker.

En spesialløsning betyr ikke automatisk større kostnader, fordi hvert enkelt hus i produksjon prosjekteres fra toppen, uavhengig av prosjektets type. Priset kan øke kun på grunn av tilleggsmaterialer eller spesialelementer (buede vinduer osv.). Innvendig er det mulig å finne ulike løsninger, f. eks. bruke tapet i overetasjen eller tremateriale kun delvis, f. eks. på himlingen.

Delvis service

I tillegg til helhetlig service, gir Finnlog også mulighet for å bestille kun husets rammeverk. En slik løsning gjør det mulig å dele utgifter på en lengre periode og spare penger hvis man bygger selv med hjelp av venner.

Finnlog ønsker å få tilbakemelding fra kunden etter fem år for å være sikker på at hjemmet ble nøyaktig det som var planlagt. Finnlog har kommet på markedet til å bli, og vi vil fortsette våre lange tradisjoner med verdige tømmerbygninger på en moderne og innovativmåte.