Tømmerhusets vinduer og dører

Installerte vinduer og dører spiller en betydningsfull rolle for utseendet av huset. Valg av vinduer bør styres av arkitektoniske elementene av omkringliggende bygninger, brukevennlighet og holdbarhet. Ved valg av vinduer og dører anbefaler Finnlog å gi preferanse til naturlige og miljøvennlige materialer.

Begge vindustyper har fordeler

Vinduer er klassifisert etter metoden for åpning og bruksmaterialer.

  • Innadslående vinduer av den tyske typen er enkle i drift og vedlikehold, fordi vinduene åpnes inne i bygningen. Vinduene er utstyrt med tysk-type håndtak med et spesiell låsesystem som lar deg åpne vinduer i en skrå og vri retning. I tillegg er det mulig å installere en enkel insektsgarn som gir komfortabel mikro-ventilasjon.
  • Vinduer med utvendig åpning av den danske typen sikrer bedre beskyttelse mot vind og vann, som spiller en viktig rolle i kystnære områder. Vinduene av denne typen åpnes utvendig, noe som gjør det at gardiner ikke hindrer vinduers åpning og gir mulighet til å holde ulike ting på vinduskarmen.

Vanligvis er ramme av tre

Som et konstruktiv material for vinduer og dører er det mest brukt tre, men ofte er det tilfeller der det bestilles rammer laget av tre og aluminium. Generelt brukes det furu, eik og meranti. Trevinduer og dører ansees for å være tradisjonelle og skaper godt stemning, og de passer best for tømmerhusene. Fordelen av vinduer med rammer laget av tre og aluminium er den lange levetiden. Den ytre overflaten krever nesten ikke bearbeiding.

En riktig glasspakke garanterer varmeisolasjonen

I tillegg til vindusrammen er valg av vindussett like viktig. Finnlog anbefaler å bruke minst to lag vinduesett av myk selektive glass (4 mm selektive glass, 4 mm klart glass, 18 mm layout, varmeledningsevne koeffisienten U = 1,4 W/m2). I luftrom mellom rutene legges til argon gass, som gir en pakke koeffisient av termisk ledningsevne U = 1,1 W/m2 (4 selektiv + 4 gjennomsiktig + Argon).