Tømmerhusets piper 

Piper kan deles basert på hva slags materiale konstruksjonen består av, det finnes murstein og modulpiper. Modulpiper kan deles inn i blokk-modul eller modul-metallpiper.

Mursteinspiper

En viktig fordel, men noen ganger også en minus hos skorsteiner av murstein kan være en relativt tung vekt. Installasjon av mursteinspiper er selvfølgelig et tidkrevende arbeid, men på grunn av den store massen, beholder det mye av varmen som går gjennom pipen når det ført fyres i ovn eller kamin. Dermed ved fyring av kaminen som bevarer varmen tapes det ikke så mye varme energi. Imidlertid kan den store massen av murskorstein bli en hindringen, spesielt i byggingen av pipen på den gamle fundamenten. Gjennomsnittlig veien en murstein skorstein mellom 1-2,5 tonn, avhengig av størrelsen og antall skorsteiner som pålegger en klar forutsetning for fundamentet. En annen følgende fordelen med murstein skorsteiner er en langårig tradisjon og et stort utvalg av murstein med ulike utførelser, som gjør pipen til en element av interiøret.

Modulpiper

Fibo og Schiedel – er de mest brukt modular piper. Deres fordeler over murstein skorsteiner er en liten installasjons perioden, høy brannmotstand og letthet av materialet.

Under bygging av modulpiper av denne typen brukes brann-og syrefast keramisk skorstein, rundt dette er et ildfast og brannsikkert isolasjon av mineralull. Piper har et stort utvalg av størrelser, fra enkanals og slutter med to-kanals og ventilasjons piper. På grunn av sin høy brannmotstand mellom modulare piper og bærende trekonstruksjoner er det lov å etterlate en klaring/åpning på 5 cm, for murstein piper er det 10 cm.

Metall-modul piper kan skape mere praktiske løsninger for lokaler og mere kompliserte gjennomføringer i taket. Metallpipen kan installeres direkte på ovnen eller kamin, med store besparelser av plassen både i stue og badstue. Metall elementene består av er en 6 mm ytre og 6 mm indre lag rustfritt stål. Mellom de to lagene er det installert ildfast og brannsikret ull med en tykkelse på 60-100 mm. 60 mm passer for fyring av kaminer hvor temperaturen i pipen ikke stiger over 350 º C. 100 mm lag av ull bør brukes for ovner hvor temperaturen kan stige over 350 º C.