Innvendig ferdiggjøring

I oppussing av et tømmerhus eller ferdighus av limtre kan det brukes ulike konstruksjonselementer (for eksempel, skillevegger, stolper), og materialer for oppussing (tre, bord, kryssfiner, tapet, maling).

Tømmerhus av limtre fra Finnlog er hovedsakelig basert på dette prinsippet: de utvendige veggene er laget av solide (massiv) bjelker av limtre, og de indre veggene av lette konstruksjoner. Med dette  ønsker vi å oppnå en særegen og mangfoldig interiør. Bruk av lette konstruksjoner kan betydelig redusere kostnadene siden bjelker av limstre er et kostbart materiale.

Oppussing av vegger

For å bearbeide bjelkevegger av limtre, plankevegger og tak brukes det vanligvis vannbasert maling, lakk, beis og ekte olje.

  • Ved bearbeiding av tre overflate med maling er det vanligvis nødvendig å oppnå en homogen overflate som dekker tre uten hull. Man bør være oppmerksom på at malingen ikke bør brukes i mer enn to lag eller males for tykt, dette på grunn av at intense regulering av fuktighet i tre malingen kan føre til at malingen kan flasse av.
  • Vannbaserte lakk brukes som oftest til å bevare den naturlige treslag og for enkel rengjøring. Vannet i lakken fordamper i løpet av et par dager. Lag med lakk som dekker bjelker er vannbaserte og ikke-allergifremkallende, og er ikke skadelig for mennesker.
  • Ved bruk av beis bør man huske på at i beis fra forskjellige produsenter er det tilsatt ulike mengder av pigment. Så før du begynner å dekke over overflaten, sjekk skyggen på et trestykke.
  • Ønsker du å bruke naturlige oljer anbefaler vi linolje.

Skillevegger

For oppusing av skillevegger som vanligvis er laget av gipsplater eller Fibo blokker, brukes forskjellig maling, strukturelle gips og naturlig leire. Det er også mulig å bruke et bredt utvalg av natursteiner.

Belegg for gulv og tak

Som belegg for tak og gulv i tømmerhus av limtre brukes det oftest bord eller gipsplater som kan males eller farges i samsvar med interiøret. På gulvet anbefaler Finnlog parkett eller trebord, og på våtrom keramiske fliser. Parkettgulv err sterke og holdbare mot mekaniske skader og anbefales i tømmerhus.