Beste isolasjonsmaterialer for tømmerhus

Ved isolering av tak, himlinger og yttervegger i ltømmerhus eller ferdighus av limtre, bruker vi celluloseull på strømetode i motsetning til mest utbredt mineralull. Celluloseull fremstilles av gjenvinningspapir og siden papir lages av tre passer det ypperlig med vårt huskonsept.

Fordelen med celluloseull sammenlignet med andre ulltyper (glass- og steinull) er at den binder og frigjør fuktighet. Det betyr at om sommeren, når det er mye fuktighet, absorberes mesteparten av den i konstruksjonen uten å påføre skader på den, og om vinteren når luften er tørr på grunn av oppvarmingen, vil fuktigheten bli frigjort og dermed balansere inneklima på en naturlig måte uten ekstra utstyr. Takk til disse egenskaper er det ikke nødvendig å bruke byggefolie eller andre fuktighetsisolerende materialer i isolerte konstruksjoner. I stedet for dette bruker vi dampsperrepapir, som alt i alt gir huset et bedre inneklima og passende fuktighetsnivå.

Det oppstår ikke såkalt termos-effekt i huset takk til en pustende konstruksjon.

Da celluloseull er meget porøs, har den meget gode isolasjonsevne eller varmelagringsevne.

Det antiseptiske middelet boraks som brukes i celluloseull beskytter ullen mot eventuelle skadedyr og gnagere og øker også ullens brannsikkerhet.

En annen viktig fordel med celluloseull er rask og enkel montasje, som uttrykkes blant annet i rimeligere pris. Etter isolasjonsarbeid utfører vi termografisk inspeksjon og lufttetthetskontroll av hvert hus, og kontrollerer dermed ytterligere arbeidskvalitet og husets generelle varmeisolasjon.

I tillegg til celluloseull finnes det i verden også andre naturlige isolasjonsmaterialer, f. eks. hampull, trefiberull eller sivbaserte isolasjonsmaterialer. Celluloseull er likevel en del rimeligere enn andre naturlige isolasjonsmaterialer.