Når du kommer slitent hjem fra jobb og stopper ved hageporten. Når du åpner porten løper barna, som leker i hagen til å hilse på deg, men den første som kommer frem er familiehunden, som logrer desperat med halen. Alle gleder seg til at du er hjemme og du legger merke til at arbeidsdagens tretthet forsvinner mirakuløst, og den koselige hjemmerytmen starter å muntre deg opp …

Hjem er stedet hvor du skal føle deg bra. Hjemme gjenoppretter du kreftene dine, og føler deg trygg og koselig. Ditt hus er en av de beste måtene til å utføre denne oppgaven, og nedenfor ser vi på de viktigste hvorfor man bør foretrekke eget hus.

Hvorfor bo i eget hus?

1.Mer privatliv
Selv om man trenger sosialt samspill for å leve et fullverdig, trenger alle også mulighet til å være med seg selv, og avslappe privat. Eget hus og privat hage byr på beste muligheter for dette.

 2.Større boareal
Et eget hus kan du designe akkurat etter dine behov, og generelt er også boarealet i et hus større enn i en leilighet. Større boareal reduserer stress, følelsen av å bo side ved side, og gjør det enklere å føle deg bedre på daglig basis og slappe av. I praksis betyr det at hvert familiemedlem har mer plass til sine ting, og bedre muligheter til å drive med sine hobbyer hjemme.

 3.Egen hage
Egen hage er en av de mest verdifulle grunner til å bo i ditt eget hus. Barna som leker trygt i hagen, mulighet til å grille eller bare slappe av i hagen gir ekstra tilfredshet, og gjø det virkelig trivelig å være hjemme. Det er betydelig enklere å ha husdyr i eget hus og egen hage, og tilby beste levekår til dine firbente venner. Mange huseiere setter derimot pris på muligheten til å legge hendene i jorden i egen hage, å skape en skjønnhetshage eller å ha ferske selvdyrkede hageprodukter på matbordet.

4.Gjennomsiktige utgifter og mulighet til å påvirke disse
Levekostnadene i eget hus er ofte billigere enn hvis du bor i en leilighet med halvparten mindre boareal. I en boligblokk er ulike tariffer og utgifter fastsatt av borettslagets styre eller med generalforsamlingens vedtak, mens i eget hus er utgiftene helt gjennomsiktige og kan også påvirkes direkte, enten gjennom forbruk eller egne beslutninger. Eget hus kan administreres optimalt og svært sparsomt, hvis man ønsker det.