Kan et hus bygget etter standard prosjekt være unikt og skille seg ut? Selvfølgelig er det mulig og man kan si uten å nøle at dette burde være en hellig plikt for hver huseier at hvert hjem skal være egenartet. Hvorfor er unikheten viktig, og hvordan man oppnår det?

Unikheten har sin verdi

I moderne liv verdsetter man mer enn aldri før løsninger som er unike og utenfor rammene, unike ideer og fullføring av disse. Ethvert menneske utformer med sin unikhet både eget og mange andres daglige liv. Nye ideer og verdier oppstår ofte som resultat av samarbeid mellom mennesker med ulike tanker, forståelser, kunnskaper og ferdigheter.

Levemiljøet har stor innflytelse på menneskelig utvikling, og blant annet også på utviklingen av den kreative siden. Levemiljø er i en bredere forstand alt som omgir oss, men tidsmessig tilbringer vi mesteparten tiden i forskjellige bygninger, både på jobb og hjemme.

Derfor er det ytterst viktig at hjemmet for seg selv og familien velges og tilpasses i henhold til egne behov og sans for skjønnhet. Hjemmemiljøet skal by oss på en følelse av trygghet, inspirasjon, og fremfor alt, en god følelse, og hver huseier bør tenke nøye på det allerede i prosjekteringsfasen.

Mindre endringer er nok

Det å gjøre huset unikt og passende betyr ikke at det skal ha en forbløffende arkitektur eller fargeløsning. Det er nok med mindre særtrekk, som gjør huset koselig og personlig både ut- og innvendig.

For eksempel er det tilstrekkelig hvis husets kantbord rundt vinduer og på hjørner har annerledes farge, eller at utvendig belysning er vel gjennomtenkt og kaster spennende lys på huset slik at hjemmet lyser opp. Der å vite at du har gjort disse små endringer ved huset skaper deg en varm følelse alltid når kommer hjem.

Oftest dreier det seg ikke om at det er dyrt å gjøre huset egenartet eller unikt, men at man glemmer å tenke på det på riktig tidspunkt, og derfor blir det utelatt.

Man bør tenke på disse små detaljer allerede i prosjekteringsfasen, og planlegge litt ekstra utgifter på disse endringer, som ofte er bittesmå, i tillegg til at man informerer byggeentreprenøren om disse tidsnok. Den mer krevende siden av å skape et hjem er å finne en god idé, ikke utførelse av den, som i noen tilfeller ikke krever heller et ekstra budsjett.

En og hver bør selv komme på ideer og beste løsninger for å fremheve hjemmets karakter og særegenhet. Uansett om de er små eller store endringer, men kun disse kan gjøre hjemmet spesielt både for familien og de som spaserer forbi.

Gjør hjemmet ditt vakkert og egenartet!