Man har bygget laftehus gjennom flere århundre. Erfaring og kunnskaper blir lagret og gitt videre gjennom håndverkere fra generasjon til generasjon.  Gjennom tiden har man hentet det beste fra tradisjoner og kunnskaper om å bygge laftehus, og tilpasset det til dagens krav og vilkår for levemiljø.

Hvis man utelater håndlaftede laftehus i heltømmer som er bygget på den tradisjonelle måten, har den største utviklingen skjedd takket være nye teknologier.

Dagens moderne produksjonsteknologi gjør det mulig å forberede tømmermateriale med svært nøyaktige dimensjoner, sikre dermed jevn kvalitet på materialene, og fabrikkprodusere materialer og produkter, som kan oppføres enklere og raskere på byggeplassen.

Finnlog limtømmer er et godt eksempel på videre utvikling av laftehus, hvor unik teknologi sikrer sammenlimingen av trelameller med svært lavt fuktighetsnivå. Resultatet er limtømmer, som har mindre deformasjoner og synking, og minst mulig sprekker sammenlignet med tømmer i heltre.

Samtidig bevarer man med limtømmer alle fordeler med laftehus – huset har naturlig fuktighetsregulering, massiv limtømmer akkumulerer godt varme, og sikrer som helhet beste levemiljø i takket være rent og naturlig materiale.

Produksjonen av limtømmer kontrolleres grundig og kontinuerlig gjennom hele produksjonsprosessen. Helautomatiske linjer og utstyr sikrer at tømmerstokkenes og detaljenes alle innskjæringer og dimensjoner er svært nøyaktige.

Oppsummeringsvis sikrer produksjonen av laftemateriale på høyt nivå at veggene i et laftehus i limtømmer har god lufttetthet, fordi under oppføringen matcher alle tømmerstokker, hjørneknuter og detaljer med største presisjon.

Alt dette bidrar til økt varmeisolasjon. Husets varmeisolasjon bør alltid vurderes som en helhet, ikke bare på grunnlag av yttervegger. I tilfelle av laftehus kompenseres ytterveggens varmeisolasjon med bedre isolasjon av gulv og takkonstruksjon.

Et laminert laftehus er fleksibelt for designerens av tanker og ideer. Laminerte laftehus kan prosjekteres med variert arkitektur, og de kan oppføres vellykket i et moderne bymiljø, hvor man gjerne har store glassfelt, eller i en dyp skog, hvor man fokuserer på å oppnå harmoni med naturen.

Laminert laftehus er en moderne versjon av laftehus – laftehus 2.0.