HJEMMETS BYGGEPROSESS:

1) Finne en passende løsning. I samarbeid med teamet til Finnlog fastsettes det gulvplan og arkitektonisk løsning for fremtidens hjem, som oppfyller dine behov og ønsker. Deretters utarbeides det priskalkulasjon og settes sammen budsjett.

2) Inngåelse av avtale. Dersom budsjettet passer inngår man en avtale mellom partene, hvor man fastetter blant annet både videre aktiviteter og  tidsplan. Finnlog kan i henhold til dine ønsker tilby både “nøkkelferdig” løsning, eller kun oppføre en huskropp. Alt dette avhengig av hvor mye du ønsker å delta  i byggeprosessen.

3) Utarbeidelse av prosjekter. Etter inngåelse av avtale starter man prosjekteringsarbeid, som omfatter tegninger av arkitektoniske og spesialdeler, forhåndsprosjekt og energimerke.

4) Forberedelser for byggetillatelse. Før man setter i gang med bygging av hus er det nødvendig å søke om byggetillatelse fra lokale myndigheter. Finnlog tar seg av utarbeidelse av nødvendige materialer som kreves for byggetillatelse.

5) Produksjon av husets detaljer. Når alle forberedelser er fullført, og lokale myndigheter har utstedt byggetillatelse, sendes husbestillingen til fabrikken, hvor man produserer tømmerstokkene. I tillegg bestiller man og setter sammen alle andre nødvendige materialer.

6) Bygging. Når alle detaljer er klare er det tid til å starte byggearbeid, som utføres i henhold til dette som er avtalt i kontrakten.

7) DRØMMEHJEM. Nå er ditt drømmehjem klart til å flytte inn.

10 års fabrikkgaranti

DSC_0285_v  DSC_5849_v


Miljøvennlig og naturnær.
Tre er et naturlig og bærekraftig byggemateriale, som produseres ved bruk av mye mindre energi sammenlignet med andre byggematerialer. I tillegg er tre en fornybar naturressurs, som gjør laftehus en svært miljøvennlig løsning.

Sunt bomiljø. Tre har naturlig gode varmeisolerende og fuktighetsregulerende  egenskaper, og dermed er luften i laftehus rent og lett pustbart. Relativ fuktighet av inneluft er en viktig faktor for bekvemmelighet. Laftehus føles hyggelig frisk om sommeren, og varm og koselig om vinteren.

Allergifri og antibakteriell. Tre er et allergifritt materiale, som slipper ikke skadelige stoffer i luften. Tre fyller rom med en hyggelig treduft for mange år. I tillegg er tre antibakterielt, som fra sin side forhindrer spredning av patogener i laftehus. Derfor er laftehus et ideelt valg for familier med små barn, og for folk som er allergiske.

Virkelig vakkert. Et laftehus kan være tradisjonelt, samtids eller moderne, men det er sikkert at et laftehus ser ut virkelig vakkert og unikt, uavhengig valgt stil. Et laftehus passer perfekt både for by og landsby.

Trendy og eksklusivt. Bærekraftig og miljøvennlig livsstil er en av de største trendene for tiden. Tre som et eksklusivt og naturlig byggemateriale er egenartet og skiller seg ut blant vanlig masseproduksjon.

Langvarig. Et laftehus varer fra generasjon til generasjon, og har vært vårt viktigste byggemateriale for tusenvis av år.

Rnd2-0012 Rnd2-0005